Ps.

Inlägget innan skulle ha blivit publicerat i onsdags, just so you know!


Fredags-bus!

Idag gjorde jag helg från praktiken och det firade jag och Brallis med ett bus-pass! Tempoväxlingar i galopp får verkligen igång tanten och det är underbart att det fortfarande finns så mkt krut i damen och nu är det två nöjda tjejer som är på väg tillbaka till stallet! Härliga fredag (trots spöregn)!


Ordningen återställd.

Eftersom Alice tyckte det var lägligt att trampa av sig ena bakskon halv tre i fredags em har det inte blivit mkt ridning fram till igår då hovis var hit och bankade på dojjan igen. Två skrittdagar har tanten fått för besväret och imorgon ska vi plåga oss att rida lite fint och mer avancerat ;) Själv är jag helt slut efter praktiken, snurrigt är det där uppe. Joorusatte, man blir som man umgås ;) Ma råkes!


Presentation - Prinzen

Prinzen - Näsuddens O' Ein Prinze - är min lilla åring och även min gamla projekt ponny O' What Princess (Sessan) första avkomma. Sessan, som är en tysk ridponny, startade sin tävlingskarriär som 5åring och som 6åring gick hon felfria La rundor. Hon var en riktig liten gummiboll med fint steg och en otroligt bra hoppteknik! När det var dags att sälja skadade hon ena framknäet och fick istället starta sin karriär som avelssto hos Anneli på Näsuddens stuteri. Tråkigt då jag är säker på att hon med rätt ryttare skulle ha kunnat gå riktigt, riktigt långt i dom stora klasserna, trots sina ynka 134,9cm i mkh. Prinzens är den sista avkomman efter Morgan hingsten Red Commander 22.
Prinzen är sin mor upp i dagen (han låter till och med som henne när han gnäggar) och retar gärna gallfeber på matte så fort han får chansen ;) Han förväntas bli d-ponny och jag hoppas att han stannar där.

Undra om katten vill ut?


Övning ger färdighet!

Igår när det var dags för Movitz att återigen öva på att bli barnponny fick barnet först träna på sadeln och tränsets delar - tråkigt tyckte hon - bra tyckte jag! Förklarade för henne att det är minst lika viktigt att lära sig sånt som att lära sig att ta hand om själva hästen och att rida. Dock glömde jag att rita käkremmen och jag är väl ingen mäster konstnär i övrigt, men hon förstod iaf och det var nyttig träning :p

image description

 


Presentation - Movitz

Movits - MR Movitz - är min i år 3åriga russ hingst. Jag hade egentligen inte tänkt köpa någon mer häst utan tyckte att det räckte gott och väl med Alice och lillen som skulle komma direkt då han var leveransklar, men då Alices stallpolare skulle flytta och jag blev i desperat behov av sällskap åt damen hade jag inte så mycket till val, och tur var väl det, för denna ponny, som hade gått med sin mamma och syster på lösdrift hela (2 år) livet och aldrig ens haft en grimma på sig, har visat sig vara allt annat än en nitlott! Goare, klokare och stabilare ponny får man leta efter! Just nu går han någon gång ibland med min sambos lillasyster på ryggen utan några större krav, vilket föll honom helt naturligt från dag 1. När han inte rids arbetas han av mig från marken och är under inkörning, vilket inte heller varit några konstigheter. Dock börjar han nu fatta meningen med att vara hingst och blir mer och mer intresserad av Alice, så det börjar bli god tid att överväga om han ska få vara kvar som hingst eller bli bestulen på manligheten, och det lutar ganska starkt åt det sistnämnda då hans mamma ej är premerad . Förutom att vara totalt okomplicerad är Movitz en ponny som rör sig bra och har bra hoppteknik, så planerna är att han, tillsammans med sin ryttare, ska ut och visa upp sig på tävlingsbanorna. Det här är en ponny som jag kommer ha riktigt svårt att göra mig av med, om det skulle bli aktuellt, han är verkligen mattes lilla hjärtegull!

Ett stycke glad häst.

Ja ni ser vad flitig jag är på det här - noooot! Jag skyller på att jag precis gått ut på praktik och har tre hästar som ska skötas utöver det. Tänkte passa på att slänga iväg ett litet livstecken nu när jag har tid att sitta ner i 5 min! Nu måste jag dock lasta lite hö, så jag bjuder på en rumpbild på en busig Alice ist.

Maraccas!


Lördags-mys!

Idag har vi haft riktigt vårväder här i byn. Så himla skönt när man känner att solen värmer på ett helt annat sätt än den gjort i vinter! Ikväll har hästarna "barnvakt" i form av mamma medan vi passar på att grilla och unna oss lite gott dricka i sällskap av fina människor - gillar't!

Nu är sommaren mer än välkommen!


Presentation - Alice

Alice, eller Munsboro Alice som är hennes fullständiga namn, är min första och dessutom den enda storhäst jag haft. Hon är 155 i mkh och är i år 19 (vilket man inte får säga högt för då gör hon allt för att motbevisa det!). Alice är en väldigt speciell dam som jag inte kunnat göra mig av med pga att det finns alldeles för starka band mellan oss, Alice har varit ute för ganska otrevliga saker och när hon väl började lita på mig (efter många om och men) gjorde hon väldigt klart för mig att jag var hennes, och hon var bara min. Alice är tävlad upp till 120 och vi har även startat någon lätt dressyrklass med halvtaskiga poäng, haha. När hon skulle fylla 18 fick hon gå i "tävlingspension", vilket jag fått ångra bittert, för hon är nu finare än någonsin - typiskt! Men som jag skrivit innan, denna sommar kommer hon mest troligt att få åka ut och gå några lätta klasser, just for fun! Finns så mycket mer att skriva om denna dam, men det kommer bli noveller och med tanke på att jag har bestämt mig för att bara skriva om hästarna så kommer det bli ganska mycket mer skrivet om min lilla tant! Next up - Movitz.

Kul häst.

Alice fick premiär-slippa täcke igår för det var så fint väder, vilket jag ångrade bittert när det var dags för damen att röra på fötterna! Men hon hade iaf lämnat hälften av pälsen på marken - snällt!


New blog, new opportunities.

Japp, det är sant. Jag har än en gång skaffat mig en ny blogg. En blogg som kommer handla om något som är så långt ifrån det idioterna vill läsa om. Hästar! Nu när jag har tre stycken i min samling och uppenbarligen börjar bli senil (med tanke på att jag har stavat mitt mellannamn med ett (Kristin)e på slutet. Ett e som så vitt jag vet inte funnits där de senaste 23,5 åren), tänkte jag att det kan bli ett bra sätt att komma ihåg vad jag gör med djuren. Eller att jag överhuvudtaget har dom! Nä men nu får jag väl ta och göra en kort presentation, en presentation som jag har gjort ett x-antal ggr vid det här laget, höhö.
Som ni redan förstått är namnet mina föräldrar gav mig för massa herrans år sedan Mia. Jag bor på en gård några mil utanför Östersund med sambo, katter och hästar. Jag är en tvättäkta hoppryttare som tävlat upp till 1.20 på häst och La på ponny. De senaste 5 åren har jag mest sysslat (samlat) med (på) ungponnyer, samtidigt som jag haft/har min Irländska lady på strax över ponnymåttet (155) som nu hunnit bli 19 (mindre stabila) år och som väldigt gärna agerar nanny och hjälper matte att fostra dom som fröna. De senaste två åren har jag knappt satt min fot på en tävlingsplats. Anledning = Pensionerade tanten, fick triangelmärka dåvarande ungponny pga skada och då försvann lusten. Skrattretande när jag tänker på det, och sorgligt förstås, men nu är motivationen på topp och i sommar är planen att ta med tanten ut på några lokala tävlingar bara för att få komma ut och lattja lite (tyvärr är hon den enda ridbara häst jag har just för tillfället). Yadiyadiya.
Visst är det konstigt..
Varje gång man sätter sig och ska skriva något rinner tiden iväg och man inser att man faktiskt måste gå upp lika tidigt imorgon för att släppa ut hästarna (plus att jag har en sambo som är nyhemkommen från Norge efter 4 dagar, och inte är såå jätte happy över att jag prioriterat detta framför honom ;)).
Med andra ord: godnatt och på återseende.
Och för tusan! 1000-tack till kära Stina som fixade mig en fin design :)